-
- Anamnese of vraaggesprek waarbij de hulpvraag zal besproken worden. Hierbij trachten we de link te leggen tussen de klacht en het ontstaan van het letsel. Uw dagelijkse activiteiten, sportactiviteiten, en relevante medische voorgeschiedenis zal hierbij besproken worden.
-
- Schoeninspectie en schoenadvies, de eigenschappen van uw schoenen worden hierbij bekeken alsook de slijtage van de schoenen. Nadien zal er advies gegeven worden wat er eventueel beter kan.
-
- Klinisch/biomechanisch onderzoek: hierbij zal er gekeken worden naar uw statiek, de mobiliteit van uw gewrichten, de spierlengte en de spierkracht. Deze onderzoeken geven heel wat inzicht in de aard van de klachten.
-
- Gang- en/of loopanalyse: Tijdens het stappen of lopen op de loopband zullen er High speedbeelden gemaakt worden welke nadien geanalyseerd worden. Dit geeft inzicht in het ontstaan van de klacht en is waardevol om de podologische zooltherapie op punt te zetten indien dit van toepassing zou zijn. De gang- en/of loopanalyse kan zowel met schoenen als blootvoets gebeuren.
- Podologisch behandelplan: Dit kan bestaan uit verschillende soorten behandelingen zoals podologische zolen, oefentherapie, schoenadvies al dan niet in combinatie met een doorverwijzing naar een andere discipline zoals een kinesitherapeut, osteopaat of arts.